♥ Het lontje van mijn kaars verdrinkt in het kaarsvet, wat kan ik doen?

Waarschijnlijk is het lontje te kort. Wat je het beste kunt doen is een laagje kaarsvet wegschrapen. Het lontje moet ongeveer een halve centimer lang zijn. Het weggeschraapte kaarsvet kun je branden op je oliebrander.

Het is ook mogelijk dat het lontje is omgekruld of niet meer helemaal in het midden van de kaars staat. Wanneer een kaars helemaal vloeibaar is kan het lontje gaan drijven als je de kaars verschuift. Bij een omgekruld lontje dien je ook de bovenstaante laag kaarsvet te verwijderen. Knip (wiek) het omgekrulde stuk van het lontje af en zorg dat er tussen het kaarsvet en de bovenkant van de lont minimaal een halve centimer zit. Bij een verschoven lontje kun je deze zelf met een stokje of lucifer weer naar het midden schuiven wanneer de kaars vloeibaar is.

Verdrinking van lont kan ook ontstaan doordat je kaars een gat (tunnel) heeft ontwikkeld. Zie daarvoor het antwoord hieronder.

 

♥ Hoe voorkom ik een gat (tunnel) in mijn kaars?

Wanneer je je kaars voor het eerst aansteekt moet je de bovenlaag volledig laten smelten. Als je al na een kwartiertje de kaars uitblaast is de bovenkant niet volledig gesmoten en ontstaat er een gat (of tunnel) in de kaars. De kaars zal dan nooit meer volledig opbranden. Snij de opstaande randen voorzichtig weg zodat het oppervlak weer gelijk is.

 

♥ Waarom brandt mijn kaars niet egaal?

Waarschijnlijk staat je kaars op de tocht. De wind blaast het vlammetje dan één richting. Zet je kaars niet op de tocht.

 

♥ Hoe kan ik mijn kaars veilig branden?

De kaarsen van Forest Fragrances zitten in glas. Dit glas wordt heet wanneer de kaars brandt. Verplaats de kaars daarom niet terwijl die brandt maar laat deze eerst goed afkoelen. Zorg er voor dat je kaars op een vuurvaste ondergrond staat. Zet de kaars niet in de buurt van brandbare stoffen zoals gordijnen. Laat een kaars nooit zonder toezicht branden en let extra op met huisdieren en kleine kinderen. Bij alle kaarsen hebben we op de artikel pagina een gebruiksaanwezig gezet.

 

♥ Waarom zitten er witte vlekken op het glas?

In doorzichtig glas zie je soms witte vlekken of randjes. Deze ontstaan wanneer het glas koud is en er hete sojawas in gegoten wordt. Dit is verder niet erg en het betekent ook niet dat er loze ruimtes in je kaars zitten. Het is puur cosmetisch en misschien niet altijd even mooi. Wij vinden het passen bij het handgemaakte karakter van onze kaarsen. We zijn nou eenmaal geen kaarsenfabriek die aan de lopende band, machinaal duizenden kaarsen prdouceert. Wij doen alles met de hand en hebben niet volledige controle over wat het kaarsvet doet.

 

♥ Gebruiken jullie etherische / essentiele olien?

Nee. Om een goed ruikende kaars te produceren heb je erg veel etherische olie nodig. Dit maakt een kaars echt heel erg duur en veel minder duurzaam. Etherische olie ruikt veel minder sterk en dus heb je er meer van nodig in een kaars. Daarnaast is niet alle etherische olie geschikt om voor verbranding of om te verwerken in een kaars. We hebben daarom gekozen voor geurolien die geschikt zijn voor kaarsen en diens verbrandingsproces. We kiezen altijd voor hoogwaardige, veilige geurolien die niet chemisch ruiken en niet schadelijk voor je zijn.

 

♥ Waarom bevat jullie label zoveel informatie en symbolen?

Volgens de REACH/CLP-regelgeving moeten alle producten die stoffen en / of mengels bevatten een CLP-label bevatten. Dit omvat de meeste geparfumeerde producten, zoals waxmelts en kaarsen.  Deze labels zijn verplicht ongeacht of je een kleine ondernemer bent of een giga bedrijf runt. Een etherische olie is een mengsel, net zoals een geurolie. Omdat wij deze verwerken in onze kaarsen en waxmelts maken wij er weer een nieuw mengsel van en zijn we verplicht een CLP label te gebruiken. Een CLP label voor kaarsen toont je welke allergenen er in de etherische olie of geurolie zitten en mogelijk een allergische reactie bij je teweeg kunnen brengen. Laat je niet afschrikken door de terminologie van het CLP label en denk niet dat een kaars van een bedrijf dat geen CLP label gebruikt veiliger is. Helaas past niet iedereen de wet omtrent CLP labelling toe.

 

Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op via: thecandlerevolution@outlook.com